Lite om mig

Här kan ni läsa om mig och mitt liv. Ibland är det alldeles underbart, ibland lite sämre. Men jag försöker ha så roligt jag bara kan. Jag skrattar mycket, gärna ofta och riktigt högt.

söndag 24 mars 2013

Fina Earth Hour och fula attityder

Igår var det Earth Hour. Miljontals människor släckte lamporna för att uppmärksamma världens miljöproblem och visa sitt stöd för kampanjen. Man blir glad.


Man blir mindre glad när människor skriver dumma statusuppdateringar på facebook så som "Jag tände alla lampor HAHA". Allvarligt. My god, så tuff du är då. Bad boy/girl där. Likadant kommenteras det på forum så som exempelvis Aftonbladet. "Vad spelar det för roll att miljoner människor släcker lampan i en timme, det är ju en minoritet av världens befolkning". Och så vidare...

Hur orkar man vara så negativ? Jag fattar inte? Det är just precis DEN attityden som är så farlig. Inställningen att det är ingen idé. Fattar ni inte att för alla miljöproblem som ni vägrar ta tag i IDAG så kommer era barn att vara tvingade att göra dubbelt så mycket, och betala så ofantligt mycket mer IMORGON.

Jag blir förbannad. Earth Hour handlar dessutom inte om att "spara ström" i en timme. Det handlar om att genom en gemensam manifestation uppmärksamma miljöproblemen och skapa medvetenhet i frågan. Att väcka tankar och få oss att se över våra beteenden, och förändra hur vi lever varje dag. Inte bara en timme, en gång om året. Men man måste börja någonstans. Att släcka lampan i en timme är just precis det. En början. 

Hur kan man vara så lat och oengagerad att man inte ids/vill/orkar släcka lamporna i EN enda timme. Hur ska vi kunna rädda den här världen om man inte ens kan göra den minimala uppoffringen?

Jag vet, precis som ni, att det inte räcker med att VI gör det här. Länder, regeringar, multinationella företag och industrier måste förändra sina beteenden. Men det är upp till oss alla att visa var vi står i den här frågan. Att visa vilken typ av värld vi vill leva i. Det börjar här. Det börjar nu. Det börjar med dig. Så snälla skippa tuffing-attityden och ansträng dig en smula. Tack. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar